Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Στην Ελλάδα των μνημονίων η καλλιτεχνική παιδεία, η αισθητική καλλιέργεια, ο πολιτισμός, οι τέχνες είναι πολυτέλεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ

Το Υπουργείο Παιδείας, στο ρόλο του καλύτερου μαθητή στην άσκηση της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής πολιτικής, περικόπτει και καταργεί ό,τι κοστίζει. Συνειδητά έχει επιλέξει να κλείσει με την πολιτική του τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Στην Ελλάδα των μνημονίων η καλλιτεχνική παιδεία, η αισθητική καλλιέργεια, ο πολιτισμός, οι τέχνες είναι πολυτέλεια. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους, 42 μουσικά σχολεία όλης της χώρας απειλούνται να κλείσουν. 

Η απουσία μέριμνας για την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο -ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τους μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία από την αρχή και αυτής της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχει λυθεί-, η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και οι πάρα πολλές χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, κυρίως καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων, αναγκάζουν τα μουσικά σχολεία της χώρας να υπολειτουργούν. Σε μια περίοδο που έχουν ήδη χαθεί, μόνο στα μουσικά σχολεία, μέχρι τώρα, περίπου 10.000 διδακτικές ώρες, και ενώ δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την κάλυψη των κενών με τις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, το Υπουργείο Παιδείας θέλει να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα χωλαίνει γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών! 

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλάι των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών που διεκδικούν το αυτονόητο, τη κανονική λειτουργία του σχολείου στο οποίο φοιτούν ή εργάζονται. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συνειδητοποιεί ότι η πολιτική της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης έχει στόχο να μετατρέψει την πρόσβαση στη παιδεία και στον πολιτισμό από δικαίωμα για όλες και όλους σε προνόμιο των ελαχίστων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για την παιδεία και τον τόπο.

Άμεση απελευθέρωση των Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους. Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Αλληλεγγύη στο αγροτικό κίνημα

Ανακοίνωση του τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Για τον κόσμο της αγροτιάς, το να είναι σήμερα στο δρόμο και να μάχεται για να μείνει στη γη του, αποτελεί  ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας. Η αυξανόμενη συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι η εικόνα που μιλάει και τα λέει όλα.


Τα χιλιάδες στρέμματα που θα μείνουν άσπαρτα φέτος δείχνουν από  τη μια την τραγική κατάσταση, και από την άλλη το μεγαλείο της ντροπής της μνημονιακής Κυβέρνησης που ψάχνει για πρίγκιπες και επενδυτές στο  Κατάρ. Αυτοί που ορκίζονται στην ανάπτυξη της χώρας, την ίδια στιγμή καταδικάζουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στην απραξία, την ένδεια και το ξεκλήρισμα.  Όμως, είναι η αγροτική παραγωγή αυτή που πρώτη, από μόνη της, χωρίς καμιά επένδυση – άμεσα- μπορεί σήμερα, τώρα, να αυξήσει το εισόδημα, το ΑΕΠ, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να “κινήσει η μηχανή”.



Το ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό αγροτικό κίνημα παλεύει , διεκδικεί και προτείνει το αυτονόητο: θέλουμε να δουλέψουμε , μπορούμε να παράξουμε, να αλλάξουμε το συσχετισμό στο εμπορικό ισοζύγιο, να τραφεί η χώρα -και όχι μόνο- με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και αγαθά.
Αλήθεια, με ποιο ηθικό ανάστημα η “Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας” μπροστά  σ’ αυτή την πραγματικότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κλούβες,  τα ΜΑΤ και την φτηνή επικοινωνιακή  πολιτική από τον κόσμο της υπαίθρου;



Αλήθεια, ο τοπικός αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής της ΝΔ,  ο Καθηγητής Υπουργός ΑΑΤ, ο Πρωθυπουργός και όσοι συμπληρώνουν την μνημονιακή Κυβέρνηση,  πώς αντέχουν την εικόνα της αγροτικής Ελλάδας;


Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στους δρόμους είναι η απάντηση. Η στήριξη από φορείς, κινήματα και συλλογικότητες στον αγώνα είναι η πραγματικότητα που τα λέει όλα. Η θετική απόκριση της κοινωνίας στο ηθικό και  το δίκαιο του αγώνα, δίνει δύναμη και προοπτική να γίνουν τα αδύνατα δυνατά και να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.



Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο αγροτικό κίνημα σήμερα είναι το σινιάλο που σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας για το αύριο. Αποτελεί  πλέον εθνική υπόθεση η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την αγροτική οικονομία.



Όπως έχει γράψει και ο Μπέρτολτ Μπρέχτ , «Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας, Κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για τη υπόθεσή του, Πρέπει προετοιμασμένος να ‘ ναι : γιατί
όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα».

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Προκήρυξη για την πανυγειονομική κινητοποίηση στις 31 Γενάρη

Πανελλαδικό Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 31 Γενάρη 
 Με τους αγώνες μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σύστημα υγείας
Την ώρα που η κοι­νω­νία εξα­θλιώ­νε­ται κα­θη­με­ρι­νά από τις επι­πτώ­σεις των αντι­κοι­νω­νι­κών μνη­μο­νια­κών μέ­τρων, η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,  επι­δί­δε­ται σε μια ανη­λεή επί­θε­ση στο Δη­μό­σιο Σύ­στη­μα Υγεί­ας το οποίο βρί­σκε­ται υπό κα­τάρ­ρευ­ση.
Τα απο­τε­λέ­σμα­τα από την υλο­ποί­η­ση των μνη­μο­νί­ων και των εφαρ­μο­στι­κών νόμων έχουν οδη­γή­σει:
- Στον απο­κλει­σμό από τις υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας με­γά­λων ομά­δων πλη­θυ­σμού που βιώ­νουν τη φτώ­χεια ή βρέ­θη­καν να είναι ανα­σφά­λι­στοι επει­δή έχουν μεί­νει άνερ­γοι.
- Στην αύ­ξη­ση της συμ­με­το­χής των ασφα­λι­σμέ­νων σε φάρ­μα­κα και εξε­τά­σεις και στην επι­βο­λή χα­ρα­τσιών στα Νο­σο­κο­μεία.
- Στη δη­μιουρ­γία του χρε­ο­κο­πη­μέ­νου ΕΟΠΥΥ με την συ­στη­μα­τι­κή υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σή του, τη διά­λυ­ση των υγειο­νο­μι­κών του υπη­ρε­σιών, τα­λαι­πω­ρώ­ντας εκα­τομ­μύ­ρια ασφα­λι­σμέ­νους πο­λί­τες και χι­λιά­δες για­τρούς και φαρ­μα­κο­ποιούς.
- Στην πλήρη απο­διορ­γά­νω­ση των Νο­σο­κο­μεί­ων λόγω υπο­στε­λέ­χω­σης, υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, κα­τα­λή­στευ­σης των τα­μεια­κών δια­θε­σί­μων τους με τη δια­δι­κα­σία του PSI και τώρα με τις συγ­χω­νεύ­σεις – κα­ταρ­γή­σεις νο­σο­κο­μεί­ων και τα νέα ορ­γα­νο­γράμ­μα­τα.

Νο­σο­κο­μεία ανοι­χτά για το λαό και όχι για τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες της υγεί­ας!

Η ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, άξιος συ­νε­χι­στής του προ­κα­τό­χου της,  χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ανα­κρι­βή και πα­ρα­πλα­νη­τι­κά στοι­χεία, κα­ταρ­γεί ου­σια­στι­κά δε­κά­δες Νο­σο­κο­μεία, αδια­φο­ρώ­ντας προ­κλη­τι­κά για τις πραγ­μα­τι­κές υγειο­νο­μι­κές ανά­γκες της χώρας με τις γε­ω­γρα­φι­κές ιδιο­μορ­φί­ες και την ανυ­παρ­ξία ορ­γα­νω­μέ­νης πρω­το­βάθ­μιας πε­ρί­θαλ­ψης την οποία κα­λύ­πτουν τα Νο­σο­κο­μεία με τη λει­τουρ­γία τους, κα­τα­δι­κά­ζο­ντας τον ελ­λη­νι­κό λαό σε ελ­λι­πή υγειο­νο­μι­κή φρο­ντί­δα.
Η δη­μιουρ­γία ενός με­γά­λου λαϊ­κού με­τώ­που για την υπε­ρά­σπι­ση τους δι­καιώ­μα­τος στην υγεία πρέ­πει να γίνει πρω­ταρ­χι­κό μέ­λη­μα των κι­νη­μά­των, των πο­λι­τών και κάθε συλ­λο­γι­κό­τη­τας που αγω­νί­ζε­ται για την ανα­τρο­πή των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών που κα­τα­στρέ­φουν τις ζωές μας.
Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ/ΕΚΜ διεκ­δι­κεί ένα νέο ανα­βαθ­μι­σμέ­νο, καλά στε­λε­χω­μέ­νο και με επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό δη­μό­σιο, δω­ρε­άν και κα­θο­λι­κό σύ­στη­μα υγεί­ας, με ολο­κλη­ρω­μέ­νο σύ­στη­μα πρω­το­βάθ­μιας φρο­ντί­δας υγεί­ας, στο οποίο θα έχει πρό­σβα­ση κάθε άν­θρω­πος που το έχει ανά­γκη, ανε­ξάρ­τη­τα από την οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή του κα­τά­στα­ση.

Κα­λού­με τους ερ­γα­ζό­με­νους να συμ­με­τέ­χουν μα­ζι­κά στην 24ωρη απερ­γία και στο Πα­νελ­λα­δι­κό Πα­νυ­γειο­νο­μι­κό Συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν τα συν­δι­κά­τα την Πέμ­πτη 31/1/2013 στις 12:00μμ με συ­γκέ­ντρω­ση έξω από το Υπουρ­γείο Υγεί­ας και πο­ρεία στο Σύ­νταγ­μα.
Τμήμα Υγεί­ας ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ/ΕΚΜ

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 31/1 ενάντια στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη απεργία που διατρέχει σε όλο το φάσμα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και θέτει καίρια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση και επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, κυρίως όμως αφορούν στην επιβίωση του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, στα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων, στην πενιχρή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες.
 

H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΝΕΤ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση και την Έλλη Στάη, τη Δευτέρα 28/01, στις 23:00. Επιγραμματικά μερικά σημεία, και δυο από τα σχετικά δημοσιεύματα λίγο μετά την ολοκληρωσή της. Ολο το βίντεο της συνέντευξης.
όλη η συνέντευξη εδώ 

Συνέντευξη στο left.gr: Τα 'σύγχρονα ορυχεία' του μετρό και οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων

συνέντευξη για την απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητά με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλο. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό μιλά για τις συνθήκες εργασίας (αποκαλεί τη δουλειά στο μετρό ως «τα σύγχρονα ορυχεία»), τις «εργασιακές ασθένειες» που πλήττουν τους εργαζόμενους. 

Μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αποδοχές του μέσου εργαζόμενου στο μετρό, οι οποίες απέχουν παρασάγγες από τις διατυμπανισμένες από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ «υψηλές αποδοχές μιας εργατικής αριστοκρατίας».


Ακόμα, μας λέει τη γνώμη του, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις ακροδεξιές πολιτικές επιστράτευσης της κυβέρνησης. Τις προσπάθειες συντονισμού διάφορων σωματείων εργαζομένων για συλλογική δράση και αντιμετώπιση των εξοντωτικών επιλογών κυβέρνησης-αφεντικών. Δείτε, αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα, περίπου εικοσάλεπτη μικρή συνέντευξη.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λίοσια

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  καλούν ΠΟΕ-ΟΤΑ και κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, την Τρίτη 29/01,  στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (οδός Άντερσεν και Μωραϊτη, Αθήνα), ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα διαγωνισμό για το τρίτο στη σειρά εργοστάσιο σκουπιδιών. αυτό στα Άνω Λιόσια.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της: «προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά, εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα και την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών».
«Η αποφασιστική και δυναμική συμμετοχή όλων μας είναι η μόνη προϋπόθεση για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια τους που μόνο στόχο έχουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής».

ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων - Καματερού δηλώνει την απόλυτη συμπαράσταση του στο μεγάλο αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ με τη στήριξη και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΜ για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που είναι το τελευταίο όπλο των εργαζομένων απέναντι στη ληστρική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).
Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, Προαστιακός, αρτηριακά τρένα) να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και τη χώρα στη χρεοκοπία.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα, την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ που ξυπνά στη μνήμη μας άλλες εποχές, όταν η δημοκρατία ήταν στο απόσπασμα και ο λαός στα ξερονήσια.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το κυβερνητικό πραξικόπημα

Ανακοίνωση για το κυβενρητικό πραξικόπημα της επίταξης και τον ηρωϊκό αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ’ ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.
Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!
Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.
Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Ολοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη το απόγευμα στις 5 στο μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.
Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

το τρένο της αλληλεγγύης

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού του λαού, την ίδια στιγμή που έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των ΔΕΚΟ και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Η περίφημη «ανάπτυξη» του κ. Σαμαρά δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιχείρηση να δοθούν τα πάντα στους γνωστούς εθνικούς εργολάβους, στο εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο.
Η μεθοδευμένη απαξίωση, με τελικό ορίζοντα το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτού του έργου.
Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία οφείλουν να αντισταθούν στην καταστροφική μνημονιακή στρατηγική.

Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στο ΤΤ, για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος -πόσο μάλλον κερδοφόροι οργανισμοί του Δημοσίου- ειδικά όταν αυτό συμβαίνει έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου.
Κανείς εργαζόμενος να μη μείνει στο δρόμο πληρώνοντας τις επιλογές μιας κυβέρνησης που χαρίζει στο μεγάλο κεφάλαιο και τη διαπλοκή την περιουσία του ελληνικού λαού.
Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα νικήσουν.
 

Δήλωση του Δ. Στρατούλη για την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Αθηνών και όλων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε αυτές να παραμείνουν δημόσιες, γιατί το μεταφορικό έργο τους αποτελεί κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχει πρόσβαση όλος ο λαός, χωρίς την ασφυκτική διαμεσολάβηση του ιδιωτικού κέρδους.


Οι εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Αθηνών καθώς και όλων των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που ήδη στα χρόνια του μνημονίου έχουν μειωθεί κατά 37%, πρέπει να καθορίζονται με τον τρόπο που αναφέρει το Σύνταγμα της χώρας μας, δηλαδή με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με την υποχρεωτική ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.


Καταγγέλλουμε την συστηματική και επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης πρώτα να συκοφαντήσει και μετά να καταστείλει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Αθηνών, που είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να τους στηρίξουν και να τους συμπαρασταθούν.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

το τρένο της αλληλεγγύης ξεκίνησε.

Φωτογραφία

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις «ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ» (19/01/2013)


Η αποτρόπαια δολοφονία του άτυχου μετανάστη στα Πετράλωνα από ακροδεξιούς εγκληματίες αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την ανάγκη ενίσχυσης του αντιφαστιστικού αγώνα των εργαζομένων και όλων των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί σε συμμετοχή στις αυριανές εκδηλώσεις «ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ» (Πορεία προς την Ομόνοια στις 2 μ.μ. και Συναυλία στο Σύνταγμα στις 4 μ.μ.) που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/01/2013