Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

2 ΑΠΡΙΛΗ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Η σύγκριση του πακέτου των 28 δις € προς τις τράπεζες με τις μηδενικές αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, το δώρο της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ» προς το Βγενόπουλο (με τίμημα το εξευτελιστικό ποσό των 177,2 εκ. € με τις ανεξέλεγκτες απολύσεις εργαζομένων και με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους (κατάρρευση νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων), δείχνει ξεκάθαρα την ταξική πολιτική της Ν.Δ.. Η δική μας πλευρά, των εργαζομένων και καταπιεσμένων, πρέπει να απαντήσει άμεσα, συλλογικά, μαχητικά και αποτελεσματικά! Η γενική απεργία στις 2 Απρίλη μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή.


Άγρια προγράμματα λιτότητας σαρώνουν όλη την Ευρώπη. Κυβερνήσεις που δεν δίστασαν να διαθέσουν αμύθητα ποσά για τη «σωτηρία» των τραπεζών ή την ενίσχυση ολόκληρων «κλάδων» καπιταλιστών (αυτοκινητοβιομηχανία, τουρισμό κλπ.), καλούν τώρα τους εργαζόμενους να «πληρώσουν το μάρμαρο» με μεγάλες απώλειες στο εισόδημά τους και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Σ’ αυτό το έργο η Ε.Ε. και οι θεσμοί της υπαγορεύουν και συντονίζουν τα μέτρα, ενώ οι κυβερνήσεις ρίχνονται στη μάχη για την επιβολή αυτού του αντεργατικού-αντικοινωνικού προγράμματος.


Η Ν.Δ. ενώ η «θωρακισμένη» οικονομία της πάει περίπατο, εφαρμόζει παρατεταμένη «λιτότητα» στην πιο βάρβαρη εκδοχή και ζητά ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από τους εργαζόμενους: εμείς πληρώνουμε την περίοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εμείς καλούμαστε και τώρα μέσα στην περίοδο της κρίσης να σώσουμε το σύστημα με τίμημα το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.
Οι απολύσεις αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, οι ωρομίσθιοι, ανασφάλιστοι, νοικιασμένοι εργαζόμενοι και κάθε μορφής ευέλικτη και επισφαλής εργασία τείνει και γίνει κανόνας ενώ ακόμα και στο δημόσιο, οι μισθοί τα τελευταία 5 χρόνια καταγράφουν απώλειες.


Ήδη με την στήριξη και με την προτροπή της κυβέρνησης οι εργοδότες εφαρμόζουν μαζικά τη μείωση του χρόνου εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών και τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερικής και εκ περιτροπής σε εφαρμογή νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Άγριες περικοπές προβλέπει η γραμμή του Καραμανλή και στους προϋπολογισμούς όλου του κοινωνικού τομέα. Αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα Ταμεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ. δεν θα διασφαλίζονται ούτε οι απόλυτα στοιχειώδεις όροι λειτουργίας.

Σε αυτό το περιβάλλον και με αυτή την ατζέντα η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες πρακτικές συναίνεσης με αντεργατικές πολιτικές που διαμορφώνουν κυβέρνηση και εργοδότες και να ευθυγραμμιστεί με την απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων που προκρίνουν συνεπή αγώνα και όχι «συνδιαλλαγή» με την εργοδοσία.
Τα εργατικά αιτήματα και οι μορφές πάλης, πρέπει να συνδιαμορφωθούν μέσα από την ενεργητική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.


Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και διατηρείται στην εξουσία μόνο από την άρνηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να προστατέψει έστω και τις στοιχειώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και να οργανώσει τις αντιδράσεις του κόσμου που «βράζει» από αγανάκτηση και αηδία!

O ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ολόπλευρα τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από την επιμονή στα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού.
Σε αυτή την υπόθεση είναι πολυτέλεια αν όχι τροχοπέδη η λογική των δυνάμεων του ΚΚΕ που προτάσσουν την κομματική σφραγίδα και την πολιτική υπεροψία τους ενάντια σε οτιδήποτε δεν ελέγχεται από αυτούς.


Η διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται:
Μαζί και με τους εργαζόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη, που δυναμικά έχουν βγει στους δρόμους και διεκδικούν λεφτά και εργασιακά δικαιώματα. Είναι οι καλύτεροί μας σύμμαχοι ενάντια στις απολύσεις και το χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, κατακτήσεις χρόνων. Από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία μέχρι τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, οι μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας της μπορούν και πρέπει να ενωθούν, εμπνέοντας ο ένας τον άλλον, για να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε όσους σκοπεύουν να μας κλέβουν και να μας καταπιέζουν για να χαίρονται μόνοι τους, ζάπλουτοι και αδίστακτοι.


Στη μάχη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, στον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.


Στη μάχη να υπάρξουν μαζικοί, μαχητικοί, ενωτικοί αγώνες.


Η 2 Απρίλη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι με όλες του τις δυνάμεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές, στους χώρους που κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (με stage, με νοικιασμένους εργαζόμενους και εργολάβους…ανθρώπων), στους χώρους που απολύονται εργαζόμενοι , στους χώρους που καταπατείται κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα και οργανώνεται σκληρή καταστολή, θα δώσει τη μάχη για την οργάνωση της αντίστασης, για νικηφόρους και αποτελεσματικούς αγώνες.


Δεν θα παραιτηθούμε από τους αγώνες

Δε θα θυσιάσουμε την αξιοπρέπειά μας για να σωθεί αυτό το βάρβαρο σύστημα

Ξεκινάμε από τις 2 Απρίλη! 11:οο Πεδίον του Άρεως

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Στάση στις φυλακές Χανίων

από το blog της της Πρωτοβουλιας για τα δικαιώματα των κρατουμένων www.keli.gr:

Οι κρατούμενοι στις φυλακές Χανίων αρνούνται να μπουν στα κελιά τους. Η φυλακη είναι 120 θέσεων και κρατούνται 250 ψυχές. Οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες και απαράδεκτες. Οι κρατούμενοι στοιβάζονται στα κελιά και κοιμούνται στα πατώματα. Στα αιτήματά τους είναι η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η αποσυμφόρηση της φυλακής.

Αυτή τη στιγμή έχουμε επικοινωνία με τους κρατούμενους, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι για όλα. Ήδη έξω από τις φυλακές έχουν μαζευτεί αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες.
Παράλληλα έχει μαζευτεί κόσμος που φωνάζει συνθήματα αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

Η Διεύθυνση της Φυλακής έχει δείξει το σκληρό της πρόσωπο όταν αρνήθηκε να δεχτεί βιβλία για τους κρατούμενους και όταν πριν λίγες βδομάδες έκλεισαν σε ειδικό κελί απομόνωσης 20 αλλοδαπούς μετανάστες γυμνούς, για δύο μέρες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επικίνδυνο δρόμο διαλέγει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της χρήσης αμφίεσης στις διαδηλώσεις με το σχετικό εξαγγελθέν μέτρο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια. Η ποινικοποίηση της χρήσης αμφίεσης συνιστά μια άκρως προβληματική επιλογή που πλήττει το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης και της έκφρασης. Η χρήση αμφίεσης ως τέτοια είναι αδιανόητο να συνιστά ποινικό αδίκημα ή, έστω, επιβαρυντική περίσταση στη τέλεση άλλου αδικήματος καθώς βασική αρχή του νομικού μας πολιτισμού είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων έννομων αγαθών που πλήττονται από μια πράξη, όπως η χρήση αμφίεσης, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ανωνυμία με τη χρήση αμφίεσης μπορεί να αποσκοπεί σε απολύτως νόμιμους σκοπούς, όπως την αποφυγή καταγραφής των στοιχείων του ατόμου από τις κάμερες, την προστασία από δακρυγόνα, την ανωνυμία ή, ακόμα, και μια αποκριάτικη παρέλαση.

Πέρα τις ανυπέρβλητες πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής μιας τέτοιας απαγόρευσης, ειδικά σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με αστυνομία ανεκπαίδευτη, τυφλά κατασταλτική και, τελικά, επικίνδυνη, υπενθυμίζουμε ότι η αστυνομία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα κατά το παρελθόν για τη διερεύνηση, αποκάλυψη και ποινική δίωξη ατόμων που φαίνονται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο να βρίσκονται μέσα ή κοντά σε αστυνομικές δυνάμεις με καλυμμένα πρόσωπα και, κάνοντας χρήση λοστών, να προβαίνουν σε καταστροφές κατά διαφόρων χώρων ή σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών.

Τα έκτακτα νομοθετικά μέτρα σε κατάσταση πανικού, συνιστούν μια επικίνδυνη επιλογή. Η κοινωνική συναίνεση που συγκυριακά αξιοποιεί η κυβέρνηση για τα νέα κατασταλτικά μέτρα, θα έπρεπε να έχει διδαχθεί πόσο εύθραυστη είναι. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής, θα προκαλέσει σύντομα μηδενική συναίνεση. Η βία στις πόλεις σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με όξυνση της καταστολής, ούτε με την κατάργηση του ασύλου, ούτε με έκτακτη νομοθεσία. Οι πολίτες καλούνται να αντισταθούν με μαζικές, ειρηνικές και μαχητικές διαδηλώσεις και με πολιτική ανυπακοή στο κρεσέντο καταστολής της κυβέρνησης.

οι πραγματικοί κουκουλοφόροι

το είδαμε στο http://anarxokommouni.blogspot.com και το αντιγράφουμε:

Σοκαριστικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία ανακοίνωσε η οργάνωση «Σέχτα Φοροεισπρακτών» ή αλλιώς οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είναι η επίσημη ονομασία, με πρόφαση την οικονομική κρίση. Επιγραμματικά:
0% αύξηση σε 478.000 υπαλλήλους
Πενιχρά επιδόματα αντί αυξήσεων
Κεφαλικοί φόροι
Κατόπιν όλων αυτών κι επειδή ένας από τους όρους που αρέσκονται να χρησιμοποιούν είναι αυτός της ...«πραγματικής οικονομίας», τους αποκαλώ κι εγώ ως πραγματικούς κουκουλοφόρους.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

EKTAKTO: Πέθανε η Γκουλιώνη, χτυπήθηκε ο Δημητράκης



Η Κατερίνα Γκουλιώνη που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της εξευτελιστικής κολπικής εξέτασης στις κρατούμενες πέθανε σήμερα στο καράβι κατά την μεταγωγή της προς Αλικαρνασσό.

Ο Γιάννης Δημητρακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό του στην φυλακή.

απο το www.keli.gr της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ
15:00 OMONOIA

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρώτη απόπειρα νομιμοποίησης των μεταναστών στην Ελλάδα, μια χώρα που επί αιώνες και μέχρι πρόσφατα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες ή τα διώχνει σαν πρόσφυγες στα πέρατα του κόσμου. 10 χρόνια μετά η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ακόμα χωρίς χαρτιά και δικαιώματα. Αλλά και πολλοί από εκείνους που για κάποια περίοδο κατόρθωσαν να νομιμοποιηθούν, στη συνέχεια απονομιμοποιήθηκαν. Είτε γιατί αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν συνεχή εργασία, είτε γιατί οι εργοδότες αρνούνται να τους ασφαλίσουν, ή επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες οικονομικές και άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται. Προϋποθέσεις που στόχο έχουν να παραμείνουν οι μετανάστες χωρίς δικαιώματα, εύκολη λεία στην άγρια εκμετάλλευση και ανά πάσα στιγμή απελάσιμοι.

Διεκδικούμε:

* ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
* ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ
* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Στο γκρίζο φόντο της παρανομίας ή της ημι-νομιμότητας οι μετανάστες στερούνται στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην ύπαιθρο και τις πόλεις, αντιμετωπίζουν εκτεταμένη εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, τρομοκρατούνται από αφεντικά και μπράβους, συνδικαλιστές-τριες πέφτουν θύματα ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα που σόκαρε το πανελλήνιο. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας επεκτείνεται στον δημόσιο τομέα με το σκλαβοπάζαρο των εργολαβικών συνεργείων και των νοικιασμένων εργαζομένων, ο εργασιακός μεσαίωνας επιχειρείται να επεκταθεί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους ή μετανάστες. Αν δεν αντισταθούμε εδώ και τώρα, ο ρατσισμός των εργοδοτών και του κράτους στην περίοδο κρίσης που διανύουμε θα απειλήσει σοβαρά τα μεροκάματα, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων μας.

Απαιτούμε:
* ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
* ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
* ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ

Κλείνουμε σχεδόν 30 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Εβρέν στην Τουρκία, όπου για πρώτη φορά καταφεύγουν στην Ελλάδα πολιτικοί πρόσφυγες και αντιμετωπίσαμε το ζήτημα του πολιτικού ασύλου. Από τότε, με τους πολέμους της Νέας Τάξης που τα κράτη της Δύσης έχουν επιβάλλει στον πλανήτη, μαζί με την υπερχρέωση και τη διάλυση των οικονομιών και της κοινωνίας του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι πρόσφυγες στη χώρα μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Αλλά το άσυλο και οι διαδικασίες υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων παραμένουν ανύπαρκτα.

Αντίθετα, όλες οι προσπάθειες του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποβλέπουν στην, με κάθε τρόπο, παρεμπόδιση εισόδου, με συνέπεια εκατοντάδες θανάτους προσφύγων στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα νερά του Αιγαίου. Πρόσφατα, με την ενίσχυση της Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή), τη Συνθήκη του Δουβλίνου και την Ευρωπαϊκή Οδηγία επιστροφής, καθώς και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που επιβάλλουν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις του Μπερλουσκόνι και του Σαρκοζύ, και που μετά χαράς αποδέχτηκαν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Καραμανλή, έχει επιδεινωθεί σοβαρά η κατάσταση. Χιλιάδες άτομα ποδοπατούνται και ξυλοκοπούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, χάνουν ακόμα και τη ζωή τους όπως ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ και ο Μπαγκλαντεσιανός Χουσεΐν Τζαχανγκίρ. Χιλιάδες άλλοι απελπισμένοι περιφέρονται με ένα χαρτί που τους διατάζει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Καθημερινά διατρέχουν τον κίνδυνο να συλληφθούν από αστυνομικούς, να ξυλοκοπηθούν, να εξευτελιστούν και στοιβαγμένοι στις κλούβες να πάρουν το δρόμο της επαναπροώθησης, πολλές φορές προς το βέβαιο θάνατο.

Διεκδικούμε:

* ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
* ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
* ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
* ΝΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ»
* ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΒΑΝΑΥΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΩΝ
* ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ»

Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που ήρθαν στη χώρα μας οι πρώτοι ξένοι εργάτες από την Αφρική και την Ασία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γεράσει στη χώρα μας. Τα παιδία τους και τα εγγόνια τους, όπως και τα παιδιά των πιο πρόσφατων μεταναστών, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και δεν γνωρίζουν καμία άλλη χώρα, καμία άλλη πατρίδα. Και όμως, το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του εξακολουθούν αυτά τα παιδιά να τα αγνοούν και να τα θεωρούν ανύπαρκτα.

Απαιτούμε:

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ


Αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές, αυτοδιοικητικές και νεολαιίστικες οργανώσεις

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Δικαιωμάτων


14 ΜΑΡΤΗ 2009 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ Συμμετέχουμε / συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Πρόγραμμα: Πρωινή συνεδρία
  • 11.00 - 13.00
Κατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα μας
  • 13.00 - 15.00
Διάλειμμα, καφές, φαγητό
  • Μεσημεριανά Εργαστήρια 15.00 - 18.00
Μετανάστες-πρόσφυγες / Φυλακές-κρατούμενοι / Ναρκωτικά Καταστολή-Επιτήρηση / Θητεία-αντιρρησίες συνείδησης Σεξουαλικός προσανατολισμός / Εθνικές Μειονότητες Θρησκευτικές μειονότητες/ Άτομα με αναπηρία / Ψυχική υγεία
  • ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 18.00-20.00

1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, 14 και 15 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο σαββατοκύριακο 14 και 15 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανελλαδική Σύσκεψη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη, ως επιστέγασμα των εργασιών των Θεματικών Επιτροπών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (λειτούργησαν δυο από τον Οκτώβριο ως σήμερα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με επαφές με τον κόσμο της παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα).

Στις 14 Μάρτη, στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά , θα αρχίσει στις 11.00 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ η διαδικασία τελικής συζήτησης πάνω στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία. Το εισηγητικό κείμενο είναι το γνωστό 4σέλιδο των Εκπαιδευτικών Προταγμάτων.

Το απόσταγμα της συζήτησης αυτής θα παρουσιαστεί στις 15 Μάρτη, σε ανοιχτή εκδήλωση στον κινηματογράφο Ολύμπιον, και πάλι στις 11.00, με ομιλητές/ρια τους: Αγγέλικα Σαπουνά, εκπαιδευτικό Μ.Ε. από την Θεματική Επιτροπή Παιδείας Αθήνας, Θοδωρή Αζούδη, εκπαιδευτικό Μ.Ε. από την Θεματική Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

Η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική για να είναι η συζήτηση πλούσια, ουσιαστική και αντιπροσωπευτική.

Πληροφορίες για μετάβαση, διαμονή: Α. Σαπουνά από Αθήνα, τηλ. 697..., Θ. Αζούδης από Θεσ/νίκη, τηλ. 6974 12 18 54.

Δείτε εδώ το εισηγητικό κείμενο
http://www.syriza.gr/epitropes-syriza/kladikes-epitropes/ta-ekpaideytika-protagmata-toy-syriza

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα, στην Πλατεία Βικτωρίας, το Σάββατο 7 Μάρτη 2009, στις 12 το μεσημέρι. Αφιερώνουμε τη φετινή μέρα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την γυναίκα, μετανάστρια, αγωνιζόμενη συνδικαλίστρια, που τιμωρήθηκε φρικτά από την εργοδοσία για τους αγώνες της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα, ζητούμε τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να προσληφθούν με κανονική σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενες/νοι στην καθαριότητα από τις υπηρεσίες στις οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ντόπιες και μετανάστριες, δίνουμε τα χέρια.

Απαιτούμε λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλες και όλους, χωρίς μείωση αποδοχών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Αλί Ζαχίρα, την 22χρονη Αιθιοπίδα οικιακή βοηθό την οποία η εργοδότριά της έριξε από το δεύτερο όροφο τον περασμένο Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της. Στη συνέχεια η αστυνομία εξέδωσε την απέλασή της, την ώρα που η ίδια βρισκόταν κομματιασμένη και κατάκοιτη στο νοσοκομείο, και μόνο η αντίδραση των γυναικείων οργανώσεων, ντόπιων και μεταναστριών, την έχει σώσει προς το παρόν.

Εκφράζουμε την οργή μας για τη βία κατά των γυναικών, για τις δεκάδες συζυγοκτονίες που πραγματοποιήθηκαν αυτό το χρόνο, και για τους φόνους δύο εκδιδομένων γυναικών στην πλατεία Βάθης - για τους οποίους καμιά αρμόδια αρχή δεν ασχολήθηκε.

Απαιτούμε μέτρα στήριξης για γυναίκες - θύματα βίας (ενδοοικογενειακής ή μη).

Εκφράζουμε την οργή μας για τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει απόκτηση του επιθέτου του συζύγου κατά το γάμο, αντίθετα με το νόμο του 1983.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τα δικαιώματα των λεσβιών και τα αιτήματα για τα οποία αγωνίστηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Απαιτούμε να σταματήσει η εξευτελιστική μεταχείριση - βασανιστήριο των φυλακισμένων γυναικών και να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για παύση των κολπικών ερευνών. Να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.



Διαδηλώνουμε στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, εταιρία για την οποία δούλευε η Κωνσταντίνα, ως εργαζόμενη στον εργολάβο Οικονομάκη της ΟΙΚΟΜΕΤ.

Πορευόμαστε μπροστά από τη ΓΣΕΕ και απαιτούμε την κατάργηση των εργολαβιών που η ίδια έχει, την υιοθέτηση των αιτημάτων μας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για γενική κατάργηση των νόμων της εργασιακής απορρύθμισης.

Διαμαρτυρόμαστε μπροστά από τη Βουλή, που έχει βάλει τις βάσεις για τον εργασιακό μεσαίωνα.

Προχωρούμε μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οδηγίες της οποίας βασίζουν όλες οι κυβερνήσεις τα αντεργατικά μέτρα τους.

Φθάνουμε μπροστά στον Ευαγγελισμό, όπου η Κωνσταντίνα βρίσκεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση για να ευχηθούμε όλες μαζί για την υγεία της, και να της δείξουμε, τη συμβολική αυτή μέρα, πως δεν είναι μόνη.



Καλούν:

Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο), Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Πανελλαδικό Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών, Πολιτιστικό Κέντρο Βουλγάρων στην Ελλάδα, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Δίκτυο Ενίσχυσης και Στήριξης Μεταναστριών (ΔΕΣ Με), Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, Γυναικεία Ομάδα ΟΚΔΕ Σπάρτακο